“Κακή επιλογή το μέτωπο με το ΔΝΤ” – Ναυτεμπορική 16/12/2016

 

Σε κρίσιμη καμπή το πρόγραμμα, σχετική η στήριξη των πιστωτών στον Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη στον Βασίλη Κωστούλα

Μονομερή ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα, η οποία αποδυναμώνει τη δυνατότητα της χώρας να βρει συμμάχους στο Eurogroup, «βλέπει» ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμβουλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου το 2012, Γιώργος Παγουλάτος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις παροχές στα νησιά και τους χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους θεσμούς.

Με συνέντευξη στη «Ν», συνιστά προσοχή στους χειρισμούς απέναντι στους θεσμικούς πιστωτές, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωζώνη διατηρεί ένα σχέδιο Grexit στο συρτάρι της. Χαρακτηρίζει κακή επιλογή το μέτωπο της κυβέρνησης με το ΔΝΤ και εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται τελικά να ενεργοποιηθεί το διαπραγματευτικό όπλο των πρόωρων εκλογών, στο πλαίσιο μιας «ηρωικής εξόδου», αν και κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση στερείται ενός προεκλογικού αφηγήματος.

Ο κ. Παγουλάτος αναλύει ως σχετική τη στήριξη των εταίρων στον πρωθυπουργό, μιλά για κρίσιμη καμπή των εξελίξεων και τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει ακόμη δρόμος για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και σημειώνει ότι οι όποιες περαιτέρω δημοσιονομικές παρεμβάσεις θα πρέπει να αφορούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Επί του παρόντος, χαρακτηρίζει ασθενή τη ρύθμιση χρέους, σε σύγκριση με το PSI του 2012.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ.

 

You May Also Like